איך נשקיע בסין
בדיוק הימים בהם השווקים בעולם רועדים ממה שקורה בסין. בעיקר סביב חברת ‘אוורגרנד’ שהפכה לחברה המפורסמת בעולם.
אולי יותר נכון להבין שמי שרועד זו במיוחד התקשורת שמאוד אוהבת סיפורים פיקנטיים שכאלה. סיפורים על משברים מוכרים הרבה יותר פרסומות.
לא הרבה משקיעים יודעים מה קורה בסין ולו בגלל עובדה אחת פשוטה – אילוצי שפה. אנחנו לא יודעים לקרוא סינית או לנתח חדשות או דוחות או דיווחים סינים. אם נוסיף על הנקודות הללו גם את העובדה שלא מדובר במדינה מערבית (על כל המשתמע מכך) – אז היכולת שלנו לנתח נתונים היא נמוכה. נתוני מיקרו נמוכה אף יותר.
ניתוח דוחות של חברות סיניות (בדומה לחברת אוורגרנד) היא רק משאלת לב ולא משהו שבאמת ניתן לבצע. אלא אם אתה בקיא בשפה הסינית.
אני לא!
לצד כל זה אנחנו יודעים שחלק מהחסרונות הסיניים הם גם היתרונות שלה, לצד יתרונות אחרים.
ניתוח נתוני מאקרו שיוצאים לעולם מתורגמים כמעט לכל שפה אפשרית וכאן כבר ניתן להיכנס לפעולה ולבדוק האם יש מקום להיכנס להשקעה. כפי שקוראי יודעים אני מעדיף קרנות נאמנות, קרנות מחקות, קרנות סל או ETF. במיוחד במקרה כמו של סין.
הסיקור הנוכחי של חברת אוורגרנד שפועלת בתחום הנדל”ן חושפת את המיקרו של החברה וגם את המאקרו הנדלני של סין. פתאום יש שלל דיווחים ונתונים על המגזר וניתן, בזהירות, לבחון את הנתונים ולקבל החלטות האם כדאי להיחשף.
מי שיתאמץ ויהיה מתאים לו הסיכון – יוכל למצוא ניתוחים בשפה האנגלית גם על חברות סיניות שנסחרות בסין. אם החברה הסינית נסחרת בוול סטריט לדוגמא – יהיה קל (יחסית) למצוא עליה מידע באנגלית.
תחום סיני אחר שנמצא בכותרות הוא מגזר חברות האינטרנט שמניותיהן חוו ירידות שערים חריפות ופתאום העולם התעורר ושאל האם הגיע העת להשקיע.
אז כמו סקטור הנדל”ן כך גם סקטור חברות האינטרנט – סיני אני לא יודע לקרוא אך שלל דיווחים וניתוחים באנגלית הם בהחלט מקור טוב לניתוח עצמי ולבחינת קבלת החלטה האם משקיעים במגזר.
מאחר ואני מעדיף פעולה באמצעות קרנות (לסוגיהן) גם מדדים סינים “קטנים” יותר או גדולים יותר בהחלט באים בחשבון, תחת הנחה שיש נתונים אותם ניתן לנתח. ובתנאי שיהיו בשפה האנגלית.
כמובן שהכתוב נכון גם להשקעה בגרמניה, צרפת, שוויץ, סקנדינביה, רוסיה, יפן – מגבלת שפה שאינה מאפשרת ניתוח מדויק לטובת קבלת החלטת השקעה ונשענת אך ורק על צדדים שלישיים, עם הצלבת מידע, שכן מבינים את השפה ופותחים פתח להבנה של הנתונים בשפה האנגלית.
בארץ נסחרות מספר קרנות מחקות על מדדים סינים (כמו גם על מדדי גרמניה, יפן, אוסטרליה, אסיה ועוד) וכן מספר קרנות סל.
על סין ניתן למנות קרנות מחקות כגון: סין אינטרנט, סין CSI, סין קמעונאות, ספ500 סין, מדד חברות צריכה סיניות ועוד.
.
סקירה זו נועדה לשם מסירת מידע בלבד, ובשום אופן אין לראות בה חוות דעת, הצעה, המלצה או יעוץ לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים המתוארים בה. הסקירה מתבססת על מידע אשר פורסם לציבור, אשר גיא חזן – יועץ השקעות סבר כי הוא מהימן וזאת מבלי שביצע בדיקות עצמאיות לבירור מהימנות, דיוק ושלמות המידע. המידע המופיע בסקירה זו אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע פוטנציאלי ואינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו. המידע, הפרטים והניתוח המפורטים, לרבות הדעות המובאות, בסקירה זו, עשויים להשתנות ללא מתן הודעה נוספת. סקירה זו היא על דעת הכותב בלבד ומשקפת את הבנתו ליום כתיבתה. סקירה זו אינה מהווה תחליף, בשום צורה שהיא, לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתוניו וצרכיו המיוחדים של כל אדם. גיא חזן – יועץ השקעות לא יהיה אחראי, בכל צורה שהיא, לכל נזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בסקירה זו, ככל שייגרם כזה, וכן הוא אינו יכול לערוב ו/או להיות אחראי למהימנות, דיוק ושלמות המידע המפורט בסקירה זו. גיא חזן – יועץ השקעות, עשוי לייעץ ללקוחותיו להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנכללים בסקירה זו, ככל שמפורטים כאלה, מעת לעת, לפני פרסום הסקירה, בזמן פרסומה ולאחר פרסומה. גיא חזן – יועץ השקעות אינו מתחייב ואין בסקירה זו משום התחייבות להשגת תשואה כלשהי או רווח כלשהו כתוצאה מכל סוג של פעולה בהתאם לאמור בסקירה זו.